دانستنی های کالای استوک الکترونیکی

بایدها و نبایدهای خرید کالای استوک در دنیای الکترونیک و کامپیوتر

دانستنی های کالای استوک الکترونیکی

بایدها و نبایدهای خرید کالای استوک در دنیای الکترونیک و کامپیوتر

بازار خرید لپ تاپ استوک، ماینتور و سیستم های آل این وان در دنیا پر رونق است و کاربران زیادی از این کالاها استقبال می کنند و ترجیح میدهند با هزینه کمتر سیستم های پر قدرت تری تهیه کنند، لپ تاپ های HP، DELL, fujitsu, lenovo thinkpad, asus از برندهای پر طرفدار در بازار ایران هستند در این وبلاگ سعی می شود به بررسی خرید این کالاها و مزایا و معایب خرید استوک بپردازیم

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

1- انواع شبکه

به طور مرسوم شبکه ها را براساس وسعت و توپولوژی دسته بندی می کنند.

    1-1) انواع شبکه از جنبه وسعت

         1- شبکه محلی یا Local Area Network, LAN

         2- شبکه گسترده یا Wide Area Network, WAN

شبکه محلی نوعی از شبکه است که از لحاظ محیط ، محدود میباشد. برای نمونه سایت آموزشی یک دانشگاه یک نمونه از شبکه محلی است. شبکه اترنت یا Ethernet یک نمونه آشنا از شبکه محلی است که در ادامه نصب و برپائی آن تشریح خواهد شد. 

در شبکه گسترده، کامپیوترهای موجود در این نوع شبکه محدود به منطقه خاصی نیستند. شبکه های بانکی که در کل کشور پراکنده اند یا اینترنت نمونه های آشنائی از شبکه گسترده می باشند. نیاز به پشتیبانی شبکه در همه بخش های شبکه های کامپیوتری احساس می شود.

   1-2) انواع شبکه از جنبه توپولوژی

شبکه خطی یا Bus

شبکه ستاره ای یا Star

شبکه حلقه ای یا Ring

شبکه سرند یا Mesh

 

     1-2-1) توپولوژی باس یا Bus Topology

در این نوع از اتصال فیزیکی شبکه از کابلهای هم محور یا Coaxial استفاده میشود. کابلهای coaxial (همان سیم آنتن تلویزیون) که در شبکه باس بکار میرود دو نوع کلی دارد : Thin و Thick که نوع دوم دیگر استفاده نمیشود. برای اتصال این کابل به کارت شبکه از کانکتور های BNC و T connector استفاده میشود حداکثر طول کابل در شبکه Thin net برابر ۱۸۵ متر و در شبکه Thick net برابر ۵۰۰ متر است. در صورتی که طول کابل بیشتر از مقدار تعریف شده باشد، به علت مقاومت موجود در کابل، جریان ایجاد شده در آن رفته رفته ضعیف شده به گونه ای که کامپیوتر مقصد قادر به تشخیص جریان نخواهد بود که به این پدیده Attenuation میگویند. در این شبکه وقتی کامپیوتری شروع به ارسال Data میکند، جریان وارد کابل شده و در هر دو جهت پیش میرود تا به انتهای کابل برسد در این فاصله جریان به تمام کامپیوترها میرسد ولی تنها کامپیوتر مقصد از آن استفاده میکند. وقتی جریان به انتهای کابل برسد برگشت پیدا میکند (Bouncing) و با جریان داخل سیم تداخل پیدا میکند(collision رخ میدهد). برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی در انتهای کابل از Terminator استفاده میکنیم که در واقع مقاومتی است که در Thin net معادل ۵۰ اهم و در Thick net برابر ۷۵ اهم میباشد. حد اکثر تعداد کامپیوترها در شبکه Bus برابر ۳۰ عدد میباشد. مشکل اصلی این پیکربندی این است که اگر یک مشکل کوچک در یکی از کانکتورها، ترمیناتور یا کابل کشی شبکه وجود بیاید کل شبکه بهم میریزد شبکه (done) میشود.


1-2-2)شبکه ستاره ای یا Star

در این نوع topology از یک وسیله مرکزی برای کابل کشی شبکه استفاده میشود که هاب یا تمرکز دهنده (concentrator) نامیده میشود در یک شبکه star هر یک از کامپیوترها توسط یک کابل مجزا به هاب وصل می شوند .اغلب LAN های ایترنتی امروزی از این topology استفاده می کنند. اولین مزیت star topology این است که به دلیل اینکه هر کامپیوتر با کابل جداگانه ای با هاب متصل میشود، اول اینکه تحمل خطا در چنین شبکه های بالاتر است و دیگر این که اگر یک کابل یا کانکتور دچار مشکل شود فقط ان سیستمی که با ان کابل یا کانکتور دچار مشکل بوده تحد تاثیر قرار میگیرد و دیگر اسیبی به کل شبکه نمیرساند ، بر خلاف bus. عیب این Topology در نیاز به سخت افزار اظافی یعنی هاب میباشد و اگر هاب دچار مشکل شود کل شبکه done میشود که البته چنین مشکلی به ندرت پیش می آید.


1-2-3) شبکه حلقه ای یا Ring

در این نوع پیکربندی هر کامپیوتر منطقاً به کامپیوترهمسایه خود متصل است مانند شبکه های bus اما با این تفاوت که در این نوع شبکه بجای اینکه دو انتهای کابل شبکه بسته باشد به همدیگر متصل میشوند و یک حلقه را تشکیل میدهند به اینصورت که سیگنالی که از یک کامپیوتر تولید شده است بعد از گذر از تمام کامپیوترها دوبره به کامپیوتر تولید کننده بر می گردد و خودش ان را از شبکه حذف می کند. البته این پیکربندی حلقه یک ساختار منطقی است نه فیزیکی، به عبارت ساده تر حلقه در سیم کشی شبکه وجود دارد نه کابل کشی آن.

1-2-4) شبکه سرند یا Mesh

در این نوع شبکه تمامی کامپیوترها با یکدیگر رابطه مستقیم دارند. 


2) تجهیزات سخت افزاری شبکه

   - کارت شبکه 

   - هاب یا سوئیچ (Hub or Switch) 

   - کابل یا محیط انتقال


2-1) انواع کارت شبکه

برخی مهمترین مارکهای کارت شبکه عبارتند از: Compex - 3Com - Dlink - Acton - Acorp - Compack

کارتهای شبکه از نظر سرعت 10و 100 یا 1000 مگابایت بر ثانیه(mg/s) هستند. اکنون همه مادربوردها دارای کارت شبکه onboard هستند و نیازی به خریداری کارت شبکه نیست.


2-2) هاب و سوئیچ

هاب گذرگاهی است که پایانه ها و سوکت های هر کامپیوتر عضو شبکه به آن وارد می شود و زمانی استفاده می شود که بیش از دو کامپیوتر را شبکه کنیم. سوئیچ نیز یک نوع هاب پیشرفته است.


2-3) انواع کابل شبکه

  • کابل کواکسیال یا Coaxial
  • کابل های زوجی یا هشت سیمی
  • فیبر نوری

لازم به توضیح است در یک شبکه وایرلس رسانه انتقال هوا است و امواج در هوا پراکنده می شوند.


  • خانم احسانی
  • ۰
  • ۰

لپ تاپ ها بسیار آسیب پذیر تر و ظریف تر نسبت به کامپیوتر های دسکتاپ و یا همان رومیزی هستند. به قول معروف لپ تاپ ها دنگ فنگ بیشتری نسبت به کامپیوتر های معمولی دارند! شاید چندین ماه از یک کامپیوتر دسکتاپ استفاده کنید و شاهد هیچ مشکلی در آن نباشید، اما یک لپ تاپ هر لحظه ممکن است یک خطا دهد و یا از کار بیافتد. این را شاید بتوان تقصیر باریک بودن لپ تاپ ها و فشرده و در هم بودن قطعات آن ها انداخت. به هر حال، در این مقاله میخواهیم به راه حل 11 مورد از رایج ترین مشکلات و ایرادات لپ تاپ ها بپردازیم.

1. داغ شدن

از آنجایی که محفظه های حوای کم و کوچکی در لپ تاپ ها وجود دارند و قطعات نیز بسیار به هم چسبیده و در هم میباشند، لپ تاپ ها زیاد داغ میشوند. داغ شدن یکی از شایع ترین مشکلات لپ تاپ ها است و در بسیاری از مواقع به دلیل کثیف بودن محفظه های تهویه هوا رخ میدهد. بالاخره محفظه های هر دستگاهی پس از چند ماه کار کردن پر از گرد و خاک و الودگی میشود و در نتیجه هوا به خوبی در آنها جریان نمیابد.

بهتر است با یک سشوار (البته باد سرد) تمامی محفظه های لپ تاپ را تمیز کنید. با این کار گرد و خاک تا حد زیادی از بین میروند و محفظه ها آزاد تر میشوند.


همچنین از دیگر دلایل داغ شدن لپ تاپ ها بایوس (Bios) آنها است. بعضی از لپ تاپ ها به دلیل اینکه نسخه بایوس نصب شده بر روی مادربرد (MotherBoard) شان قدیمی است و دارای نقص میباشد، داغ میشوند. بنابراین امکان دارد که با آپدیت بایوس مشکل شما حل شود. (فروشگاه اینترنتی لپ تاپ استوک)


2. کند شدن هارد دیسک

هارد دیسک ها به مرور زمان کند میشوند. آن هم به این دلیل است که هم اطلاعات بیهوده زیادی اعم از فایل های کش (Cache)، فایل های موقت (Temporary) و... در آنها ساخته میشوند و همچنین فایل هایی که در هارد وجود دارند به هم ریخته میشوند. به به هم ریختگی فایل ها در هارد دیسک ها به اصطلاح “Fragmenation” میگویند. همانطور که میدانید هارد دیسک ها دارای یک دیسک سخت در داخل خود میباشند و زمانی که فایل های هارد "فرگمنت" شده باشند، یعنی هر کدام از آنها در یک بخش از دیسک نوشته شده اند. در این مواقع باید هارد را "دیفرگ" (Defeag) کنید تا فایل ها به یک بخش از دیسک بروند تا هارد سریع به انها دسترسی پیدا کنید. یعنی در کل فایل ها مرتب شوند.

به منظور دیفرگ کردن هارد دیسک میتوانید از برنامه “Optimize Drives” ویندوز استفاده کنید. بدین منظور عبارت “Disk Defragment” را در منوی استارت جستجو کنید و سپس اولین نتیجه که ظاهر میشود را باز کنید. در این بخش بر روی درایو “:C” کلیک کنید تا هایلایت شود و سپس گزینه ی “Analyze” را کلیک کنید تا چک شود که آیا فایل های هارد به هم ریخته اند و یا خیر. پس از اتمام چک کردن یک درصد در مقابل هارد شما نمایش داده میشود که آن درصد به هم ریختگی است. هم اکنون با کلیک بر روی هارد و سپس انتخاب گزینه ی “Defragment” هارد دیفرگ خواهد شد. البته این کار شاید تا ساعت ها نیز طول بکشد.


3. افت در طول عمر باتری

کاربران زیادی پس از چند ماه که با لپ تاپ خود کار میکنند، به یکباره متوجه میشوند که دیگر باتری لپ تاپ آن ها همانند روز اول نیست و تنها چند دقیقه پس از جدا کردن از شارژر لپ تاپ خاموش میشود. این به آن دلیل است که اکثر باتری هایی که در لپ تاپ ها استفاده میشوند از جنس "لیتیوم-یون" هستند و اینتگونه باتری ها یک چرخه عمر دارند. (سری تینک پد لنوو استوک)

متاسفانه در این مواقع باید به فکر خرید یک باتری جدید باشید. حین خرید باتری به این موضوع دقت داشته باشید که باتری دارای ضمانت باشد. 

ادامه دارد...



  • خانم احسانی